Wat is Indésys?

Indésys geeft advies over receptuurbeheer & ingredientendeclaraties in de voedingsmiddelenindustrie en voorziet in Ingrediënten Declaratie Systemen voor het beheren van recepturen, grondstoffen, ingrediëntenspecificaties en eindproduct-specificaties.
 
Bedrijfshistorie

Indésys is opgericht in 2000 door Ad van den Berg vanuit vijfentwintig jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie als kwaliteitsmanager bij Zwanenberg.
Ad van den Berg, vertelde indertijd hier over:

‘Toen ik nog kwaliteitsmanager was, beheerde ik alle productgegevens in Excel-bestanden. Dat bleek echter erg onoverzichtelijk, je zag al gauw door de bomen het bos niet meer. Bovendien werd dit probleem alsmaar groter, doordat de afnemers van Zwanenberg steeds uitgebreidere gegevens wilden. Ze wensten bijvoorbeeld informatie over het al dan niet aanwezig zijn van allergenen of genetisch gemodificeerd materiaal, en over de microbiologische kwaliteit.’

‘Daardoor kwam ik op het idee om een database-georiënteerd programma te ontwerpen. Hiermee konden dan alle generieke productgegevens worden opgeslagen in de vorm van herbruikbare verzamelingen van ingrediënten, mixen, allergenen, verpakkingsmaterialen, leveranciers, afnemers etcetera. Die algemene gegevens zouden dan – steeds opnieuw - kunnen worden gekoppeld aan specifieke eindproducten.’


In 2002 werden de eerste pilots met het software pakket Eclarion uitgevoerd bij twee voedingsmiddelenbedrijven. Begin 2003 was de eerste officiŽle release van Eclarion een feit en mede door de positieve reacties vanuit de praktijk nam het aantal gebruikers snel toe.
Vanaf medio 2008 is Indésys in zijn geheel overgestapt op het geheel nieuw ontwikkelde software pakket SuperSpec! om nog beter aan de wensen van klanten te kunnen voldoen. Met SuperSpec! krijgt u waar voor uw geld!
 
SuperSpec!

INNOVATIVE FOOD SPECIFICATION SYSTEMS
Met SuperSpec! geeft Indésys een hernieuwde impuls aan de doelstelling om innovatief en toekomstgericht te zijn.

Bevalt of voldoet uw huidige systeem (en/of software) voor het bijhouden van uw recepturen, ingredientendeclaraties, producspecificaties etc. niet? Bent u naar uw idee teveel tijd kwijt aan deze zaken? Ziet uw door de wetgeving het bos niet meer? Raakt u de tel kwijt in uw excelsheets? Heeft u al jaren het gevoel dat het anders moet?

Wij voorzien u, uiteraard geheel vrijblijvend, van advies tijdens een gesprek met een demonstratie van SupeSpec!
 


Ad van den Berg, oprichter Indésys.